s broker
حد سود و ضرر (SL & TP) چیست و چگونه آن‌ها را تنظیم کنیم؟

حد سود و ضرر (SL & TP) چیست و چگونه آن‌ها را تنظیم کنیم؟

8 خرداد 1402
0 لایک
دقیقه

حد سود (Take profit) و حد ضرر (stop loss) از مهم‌ترین اصطلاحاتی هستند که در دنیای معامله‌گری با آن مواجه می‌شویم. در معامله‌گری اصولی وجود دارد که هر معامله‌گر باید برای جلوگیری از افتادن در دام احساسات و کسب سود به خوبی آن‌ها را دنبال کند. یکی از این اصول تعیین حد ضرر و برداشت سود از معامله است.

یکی از تفاوت‌های اصلی بین معامله‌گران حرفه‌ای و افراد مبتدی، تعیین حد سود و ضرر برای هر معامله و پایبندی به آن است. افراد مبتدی گاهی اوقات، علیرغم تعیین حد سود و ضرر، قادر به پایبندی به آن نیستند که می‌تواند منجر به زیان و خسارت بزرگی شود. این مشکل می‌تواند ناشی از نداشتن اصول مدیریت ریسک مناسب، نقض قوانین روانشناسی معاملاتی، یا عدم تجربه کافی در بازار مالی باشد. در مقابل، معامله‌گران حرفه‌ای برای هر معامله حد سود و ضرر را به دقت تعیین می‌کنند و سپس به آن پایبند می‌مانند. آن‌ها از قوانین مدیریت ریسک پیروی میکنند و به طور همواره با آن‌ها عمل می‌کنند. این رویکرد به آن‌ها امکان می‌دهد تا از تحلیل مناسب بازار، بررسی فنی و احتمالات مطلوب برای معاملات خود استفاده کنند.

همینطور به کمک حد‌ سود و ضرر‌ می‌توانید نسبت ریسک به ریوارد را محاسبه کرده و تا به کمک آن موقعیت‌های معاملاتی خود را بهتر اولویت‌بندی کنید. با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه به بررسی مفاهیم ذکر شده می‌پردازیم.

حد ضرر (Stop Loss)

حد ضرر ( Stop Loss - SL ) : حد ضرر به میزان ضرری اشاره دارد که معامله‌گر برای محدود کردن خسارت ممکن در یک معامله تعیین می‌کند. با قرار دادن یک حد ضرر، شما تصمیم می‌گیرید که وقتی قیمت به این سطح برسد، معامله به صورت خودکار بسته شود و خسارت را محدود کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا از خسارات بیشتر در صورتی که قیمت در خلاف جهت شما حرکت کند، جلوگیری کنید.

حد ضرر یا Stop Loss به اختصار SL نیز نامیده می‌شود.

حد سود ( Take Profit )

حد سود ( Take Profit - TP ) : حد سود به میزان سودی اشاره دارد که معامله‌گر برای خروج از یک معامله به عنوان هدف خود تعیین می‌کند. با قرار دادن یک حد سود، شما تصمیم می‌گیرید که وقتی قیمت به این سطح برسد، معامله به صورت خودکار در سود بسته شود. این کار به شما کمک می‌کند تا سودهای خود را مدیریت کنید.

حد سود یا Take Profit به اختصار TP نیز نامیده می‌شود.

به طور خلاصه، احترام به حد سود و ضرر تعیین شده برای هر معامله، یکی از عوامل کلیدی برای موفقیت در معاملات مالی است. این رویکرد، به شما اجازه می‌دهد تا ریسک خود را کنترل کنید و از عواقب ناخواسته‌ای جلوگیری کنید. بهتر است افراد مبتدی در بازار مالی، اهمیت رعایت حد سود و ضرر را درک کنند و با تمرکز و تمرین، به تدریج این رویکرد را در معاملات خود پیاده کنند.

نحوه تنظیم حدضرر یا حدسود در متاتریدر

همانطور توضیح دادیم ، یکی از کلیدهای دستیابی به موفقیت در بازارهای مالی در دراز مدت، مدیریت ریسک است. به همین دلیل است که تنظیم sl و tp باید بخشی جدایی ناپذیر از معاملات شما باشد.

تنظیم Stop Loss و Take Profit (هنگام باز کردن معامله)

اولین و ساده ترین راه برای افزودن Stop Loss یا Take Profit به معامله خود این است که آن را بلافاصله و هنگام ثبت سفارش های جدید انجام دهید.

تنظیم Stop Loss و Take Profit

برای انجام این کار، کافی است سطح قیمت خاص خود را در فیلدهای Stop Loss یا Take Profit وارد کنید. به یاد داشته باشید که زمانی که بازار بر خلاف موقعیت شما حرکت می کند، Stop Loss به طور خودکار اجرا می شود و سطوح Take Profit زمانی که قیمت به هدف سود مشخص شده شما برسد، به طور خودکار اجرا می شود. این به این معنی است که شما می توانید سطح Stop Loss خود را زیر قیمت فعلی بازار و سطح سود را بالاتر از قیمت فعلی بازار قرار دهید.

مهم است که به یاد داشته باشید که Stop Loss (SL) یا Take Profit (TP) همیشه به یک موقعیت باز یا یک سفارش در حال انتظار متصل است. پس از باز شدن معامله و نظارت بر بازار، می توانید هر دو را تنظیم کنید. این یک دستور محافظتی برای موقعیت شما در بازار است، اما البته برای باز کردن موقعیت جدید لازم نیست. همیشه می‌توانید بعداً آنها را اضافه کنید، اما ما به شدت توصیه می‌کنیم همیشه از موقعیت‌های خود محافظت کنید.

تنظیم Stop Loss و Take Profit (معاملات باز)

ساده ترین راه برای افزودن سطوح SL/TP به موقعیت باز شده خود، استفاده از خط معاملاتی در نمودار است. برای انجام این کار، به سادگی خط تجارت را به سمت بالا یا پایین به سطح خاصی بکشید و رها کنید.

تنظیم Stop Loss و Take Profit

هنگامی که سطوح SL/TP را وارد کردید، خطوط SL/TP روی نمودار ظاهر می شوند. به این ترتیب شما همچنین می توانید سطوح SL/TP را به سادگی و به سرعت تغییر دهید.

شما همچنین می توانید این کار را از ماژول "Terminal" پایین نیز انجام دهید. برای افزودن یا اصلاح سطوح SL/TP، به سادگی روی موقعیت باز یا سفارش در حال انتظار خود کلیک راست کرده و «Modify or delete order» را انتخاب کنید.

تنظیم Stop Loss و Take Profit

پنجره اصلاح سفارش ظاهر می شود و اکنون می توانید SL/TP را بر اساس سطح دقیق بازار یا با تعیین محدوده امتیاز از قیمت فعلی بازار وارد یا تغییر دهید.

تنظیم Stop Loss و Take Profit

تنظیم Stop Losses دنباله دار ( حدضرر متحرک )

Stop Losses برای کاهش ضرر در زمانی که بازار برخلاف موقعیت شما حرکت می کند در نظر گرفته شده است، اما می توانند به شما کمک کنند تا سود خود را نیز قفل کنید. اگرچه ممکن است در ابتدا کمی غیر منطقی به نظر برسد، در واقع درک و تسلط بر آن بسیار آسان است.

فرض کنید یک موقعیت خرید باز کرده اید و بازار در مسیر درستی حرکت می کند و در حال حاضر معامله شما را به یک معامله سودآور تبدیل می کند. Stop Loss اصلی شما، که در سطحی کمتر از قیمت باز شما قرار گرفته بود، اکنون می تواند به قیمت باز شما منتقل شود یا بالاتر از قیمت باز معامله شما (بنابراین سود شما تنظیم میشود یا همان ریسک فری).

این قابلیت می تواند یک ابزار واقعاً مفید برای مدیریت ریسک شما باشد، به ویژه زمانی که تغییرات قیمت سریع است یا زمانی که قادر به نظارت مداوم بر بازار نیستید.

به محض اینکه موقعیت سودآور شد، SL شما به طور خودکار قیمت را دنبال می کند و فاصله تعیین شده قبلی را حفظ می کند. لطفاً به خاطر داشته باشید که معامله شما باید به اندازه کافی سود داشته باشد تا Trailing Stop بالاتر از قیمت باز شما حرکت کند، قبل از اینکه سود شما تضمین شود.

برای تنظیم Trailing Stop، روی موقعیت باز در پنجره "Terminal" کلیک راست کرده و مقدار پیپ مورد نظر خود را از فاصله بین سطح TP و قیمت فعلی در منوی Trailing Stop مشخص کنید.

حدضرر متحرک

Trailing Stop شما اکنون فعال است. این بدان معنی است که اگر قیمت ها به سمت بازار سودآور تغییر کند، TS اطمینان حاصل می کند که سطح توقف ضرر به طور خودکار از قیمت پیروی می کند.