Pivot Points

Pivot Points

نقاط پیوت پوینت

پیوت پوینت یکی از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال است که قیمتهای بالا، پایین و بسته شدن دوره قبل (بسته به تایم فریم شما مثلا روزانه، ساعتی و ...) را به منظور تشخیص سطوح حمایت و مقاومت، نشان می دهد. در حقیقت با استفاده از پیوت پوینت، شما نقاط حد سود و حد ضررتان را پیدا خواهید کرد. به زبانی ساده تر، پیوت پوینت مرزهای حرکات احتمالی قیمت دارایی مورد نظر شما را مشخص می کند. زمانی که شما پیوت پوینت را به درستی روی چارت خود رسم می کنید، قیمت با نزدیک شدن به آنها یا باز می گردد و یا آنها را شکسته و احتمالا تا سطح حمایت و مقاومت بعدی، حرکت می کند.

کاهش کمیسیون و اسپرد تریدر 98 را به عنوان آی بی خود انتخاب کنید تا کمیسیون کمتری پرداخت کنید.
icon xauusd

XAU/USD

( انس جهانی طلا )

آپدیت شده در تاریخ 24 اردیبهشت 1401
نقاط پیوت پوینت استاندارد
XAU/USD Pivot Points (Daily)
R3 : 1945.08
R2 : 1945.08
R1 : 1945.08
PP : 1945.08
S1 : 1945.08 S2 : 1945.08 S3 : 1945.08
ممکن است نقاط محاسبه شده توسط سیستم دقیق نباشد، جهت اطمینان بیشتر میتوانید از اندیکاتور یا ماشین حساب موجود استفاده کنید.

پیوت پوینت (Pivot Point) چیست؟

پیوت به نقاط قیمتی بسیار مهم می‌گویند، این نقاط همان میانگین بیش‌ترین قیمت (HH)، کم‌ترین قیمت (LL) و آخرین قیمت در یک روز پیشین معاملاتی است. در تایم‌ فریم‌های مختلف به عنوان مثال در تایم‌فریم روزانه (Daily) با استفاده از مقدار آخرین پیوت یک روز، روند قیمتی روز بعد آن ارزیابی می‌شود. پیوت‌ها بر اساس داده‌های قیمتی؛ باز شدن کندل، بالاترین قیمت، پایین‌ترین قیمت، بسته شدن کندل (OHLC) و فرمول‌های ریاضی است که محاسبه آن سطوح حمایت و مقاومت را نشان می‌دهد.

تاریخچه پیوت پوینت

تاریخچه پیوت پوینت در حقیقت به اتاق های فیزیکی بازار سهام که به آنها Floor گفته می شود، بر می گردد. آنها بالاترین قیمت، پایین ترین و بسته شدن قیمت سهام های روز قبلشان را برای محاسبه قیمت روز جاری، حساب می کردند. این مسئله به آنها کمک کرد تا بتوانند سطوح مهم معاملاتشان را به دست بیاورند. به باور معامله گران بازار سهام، پیوت پوینت ها در حقیقت اندیکاتور آینده نگر هستند زیرا می توانند نقاط احتمالی بازگشت یا شکست قیمت را به شما نشان دهند.

کاربرد نقاط پیوت در معامله‌گری

نقاط پیوت را می‌توان یکی از ابزارهای کاربردی در تحلیل فنی معاملات بازار مالی معرفی کرد. با توجه به آن معامله‌گران می‌توانند اهداف معاملاتی خود را در مسیر درستی پیش ببرند.
  • شناسایی نواحی حمایت و مقاومت
  • تعیین حد سود و حد ضرر
  • سیو کردن سود

پیوت پوینت استاندارد

پیوت پوینت استاندارد، ابتدایی ترین و ساده ترین نوع پیوت پوینت است که تریدرهای روزانه، از آن استفاده می کنند. این نوع پیوت پوینت، در حقیقت میانگین قیمت بالا، پایین و بسته شدن دوره قبل است.
فرمول محاسبه پیوت پوینت استاندارد
3​/P=High+Low+Close
R1=(P×2)−Low
R2=P+(High−Low)
S1=(P×2)−High
S2=P−(High−Low)

پیوت پوینت Woodies

یکی دیگر از انواع پیوت پوینت، Woodie’s است. این نوع پیوت پوینت، وزن سنگین تر یا تاثیر بیشتری روی قیمت بسته شدن دارایی می گذارد. ولی یادتان باشد که نحوه محاسبه آن، درست مثل پیوت پوینت استاندارد است. پیوت پوینت Woodie’s فقط دو سطح مقاومت و حمایت دارد.
فرمول محاسبه پیوت پوینت Woodies
Pivot (P) = (H + L + 2 x C) / 4
Resistance (R1) = (2 x P) - L
R2 = P + H - L
Support (S1) = (2 x P) - H
S2 = P - H + L

پیوت پوینت کمریلا Camarilla

نوع دیگر پیوت پوینت، کمریلا است. مخترع آن نیک اسکات در سال 1980 میلادی بود. کمریلا شباهت زیادی به پیوت پوینت Woodie’s دارد. تنها تفاوت آن این است که در کمریلا، چهار نوع حمایت و مقاومت وجود دارد.
فرمول محاسبه پیوت پوینت Camarilla
R4 = (H - L) x 1.1 / 2 + C
R3 = (H - L) x 1.1 / 4 + C
R2 = (H - L) x 1.1 / 6 + C
R1 = (H - L) x 1.1 / 12 + C
S1 = C - (H - L) x 1.1 / 12
S2 = C - (H - L) x 1.1 / 6
S3 = C - (H - L) x 1.1 / 4
S4 = C - (H - L) x 1.1 / 2

پیوت پوینت دمارک Demark

. این پیوت پوینت، ارتباط متفاوتی بین نقطه باز و بسته شدن قیمتش وجود دارد. این پیوت پوینت توسط تام دمارک اختراع شد. دمارک در این نوع پیوت پوینت، عدد X را برای محاسبه سطح پایینی و سطح مقاومت بالایی استفاده می کند. او همچنین روی رفتار قیمت اخیر نیز تاکید می کند.
فرمول محاسبه پیوت پوینت Camarilla
If Close < Open: X = H + (2 x L) + C
If Close > Open: X = (2 x H) + L + C
If Close = Open: X = H + L + (2 x C)
R1 = (X / 2) - L
S1 = (X / 2) - H

پیوت پوینت فیبوناچی

پیوت پوینت فیبوناچی احتمالا مشهورترین نوع پیوت پوینت بین تریدرها می باشد. همانطور که می دانید استفاده از فیبوناچی اکستنشن یا گسترشی، اصلاحی و پروجکشن در فارکس بسیار متداول است. نکته مهمی که شما باید در این قسمت بدانید، سطوح مهم و کلیدی فیبوناچی در پیوت پوینت است.
فرمول محاسبه پیوت پوینت فیبوناچی
R3 = PP + ((High - Low) x 1.000)
R2 = PP + ((High - Low) x 0.618)
R1 = PP + ((High - Low) x 0.382)
PP = (H + L + C) / 3
S1 = PP - ((High - Low) x 0.382)
S2 = PP - ((High - Low) x 0.618)
S3 = PP - ((High - Low) x 1.000)